Rokotus on halpa henkivakuutus

Ovatko lemmikkisi rokotukset kunnossa?

 

Rokotuksen antama suoja on halpa henkivakuutus. Pitämällä koirasi ja kissasi rokotussuojan kunnossa, suojaat lemmikkisi tappavia tauteja vastaan. Samalla takaat, että joukkoimmuniteetti näitä sairauksia vastaan pysyy Suomessa edelleen riittävän korkeana.

 

Koirille vaarallista raivotautia ei ole esiintynyt Suomessa moneen vuoteen. Tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja parvoripulia on diagnosoitu yksittäisiä tapauksia. Tämän syynä on juuri se, että suurin osa suomalaisista koirista on rokotettu näitä sairauksia vastaan, joten joukkoimmuniteetti on pysynyt korkeana. Myös kissoilla tavattavaa vaarallista kissaruttoa vastaan on suojauduttava säännöllisillä rokotuksilla. 

 

Jos lemmikkisi rokotukset eivät ole ajan tasalla, voit varata ajan netin kautta tai tai puhelimitse. Rokotuksen yhteydessä teemme aina terveystarkastuksen. Lähetämme myös kutsun seuraavaan rokotukseen kun tehostaminen on ajankohtaista. Autamme mielellämme, jos sinulla on kysyttävää lemmikkisi rokotuksista.

 

Koiranpentujen rokotukset aloitetaan 12 ja 16 viikon iässä kahdesti nelosrokotteella (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus sekä kennelyskä). Jos pennulle annetaan nelosrokote jo 7-9 viikon iässä, on se rokotettava aina vielä 12 ja 16 viikon iässä, jotta sille kehittyy riittävä suoja. Raivotautirokote annetaan kerran 16-20 viikon iässä. Seuraava rokotus on 12-16 kuukauden iässä (1-vuotisrokotus). Sen jälkeen parvo-, penikkatauti-, tarttuva maksatulehdus- sekä raivotautirokotteet ovat voimassa 3 vuotta kerrallaan, eli koira rokotetaan niitä vastaan seuraavan kerran 4 vuotiaana. Kennelyskärokotteet ovat voimassa vuoden kerrallaan. 

 

Kissanpennut tulee rokottaa vähintään kahdesti kissanuhaa ja kissaruttoa vastaan 3-4 viikon välein. Mikäli rokotukset aloitetaan ennen 12 viikon ikää, saa pentu kolme rokotusta (esim. 8 viikon, 12 viikon ja 16 viikon iässä). Seuraava rokotus annetaan noin yhden vuoden iässä. Tämän jälkeen aikuiset kissat rokotetaan 1-3 vuoden välein rokotteesta ja kissan elintavoista riippuen. Tarvittaessa kissanpennut ja aikuiset kissat rokotetaan myös raivotautia vastaan.

 

Lue lisää hyödyllistä tietoa koiran ja kissan rokotuksista!

 

 

 

lahtitapiola suorakorvaus  

heelas fb nappi

 

 

yrittajat